Vučić: Neće biti otkazani izbori zbog virusa korona i ne zatvaramo granice

66

„Izbori neće biti otkazani, ali ni sve veće sportske manifestacije. Jedino o čemu razmišljamo je da li ćemo pomeriti predstojeći Beogradski maraton“, rekao je danas nakon sastanaka sa predstavnicima zdravstva, predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je napomenuo da će odluku o odlaganju maratona doneti na vreme i da će svi biti blagovremeno obavešteni o tome.

Prema njegovim rečima, neće zatvarati granicu zbog koronovirusa, navodeći da to ne bi zaustavilo virus, a „pregledaćemo svakog za koga je to potrebno“.

„Uspešno ćemo se suprotstaviti ako se pojavi u Srbiji, nema razloga za paniku“, izjavio je Vučić.

On je, na pitanje o preizbornim skupovima, naveo da se neće otkazati izbori, i poručio građanima da idu slobodno na utakmice.

„Neće biti odložene ni košarkaške utakmice Zvezde i Partizana u Evroligi, a svima savetujem da normalno idu na utakmice i stadione“, kazao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara o spekulacijama da bi mogle biti otkazane Olimpijske igre u Tokiju ove godine.

Vučić je građanima poručio da „normalno ponašaju“, navodeći da će on „svakodnevno ići u unutrašnjost“ da razgovara sa građanima, i da neće nositi masku.

Ne mislite valjda da ću reći: „Angela, izvini. . . „, rekao je Vučić na pres konferenciji na pitanje da li će restrikcije koje su na snazi u raznim zemljama „menjati“ plan njegovih najavljenih poseta.

Vučić je rekao da mu to ne pada na pamet, i da će svuda ići na najnormalniji način.

“Zamislite da, od toliko važnih problema koje ima Srbija, nazovem kancelarku Angelu Merkel i kažem „ne mogu doći, uplašio sam se virusa”, da mi je malo važnije zdravlje od interesa građana. Neću menjati ništa”, podvukao je on.

Kazao je da neće menjati ništa, da će ići u Kinu, ako ne bude odložena konferencija „Pojas i put”, koja je planirana između 15. I 18.aprila, zbog čega neće učestvovati u finišu predizborne kampanje.

“Ići ću, jer je to interes moje zemlje. Ići ću i u Rusiju, i sada u Vašington. Ponašaću se najnormalnije u smislu tih zdravstvenih stvari”, naglasio je on.

Izvor Beta, Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...