Radeta: Odakle Nebojši Stefanoviću vila na Bežanijskoj kosi?

683

Poslanici Skupštine Srbije završili su raspravu o pojedinostima na Predlog zakona o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu, a najviše amandmana podnela je poslanička grupa Srpske radikalne stranke, piše Danas.

Naime, radikali su tražili i da se zakon povuče iz skupštinske procedure, jer predstavlja predizborni trik od koga neće biti apsolutno nikakve koristi, niti će biti posledica po one koji su se obogatili bez dokazanog pravnog osnova.

Poslanicima vladajuće većine Vjerica Radeta je poručila da žele da ostave u javnosti utisak kako su svi dostupni sudu javnosti, a da svi dobro znaju da imovina funkcionera SNS i sadašnjih i bivših neće biti na dnevnom redu i o njoj neće niko da raspravlja.

Ona je navela da treba proveriti imovinu Tomislava Nikolića, Zorane Mihajlović, ali i predstavnika bivše vlasti u kojoj su učestvovali Mlađan Dinkić, Miroljub Labus, Goran Pitić i drugi.

“Dugo govorite o bogatstvu Dragana Đilasa, o krađi novca na mostu i da li je moguće, a očigledno da jeste, da su to samo priče i da vam definitivno ne pada na pamet da se to utvrdi. Mi vam godinama govorimo da je Dragica Nikolić, preko svoje fondacije oprala i ukrala ogromne količine novca. Mi javno pitamo kako Tomislav Nikolić može da ima tri vile na Savi, da ima vilu na Senjaku, da ima stan u pametnoj zgradi, da ima crkvu, da ima latifundiju u Bajčetini. Kako je to mogao sve da zaradi?”, upitala je poslanica SRS.

“Kako Zorana Mihajlović može da nosi ogrlicu od 14.000 evra, i još da kaže to je kupljeno na sniženju, jer ogrlica košta 42.000 evra. Pitamo i Nebojšu Stefanovića kako je došao do vile na Bežanijskoj kosi. Kao Vučić je objasnio da je Nebojša prodao stan od 90 kvadrata. Odakle mu taj stan. Mi svi znamo njegov profesionalni put“, pitala je Radeta.

Ona je dodala da pola miliona ljudi živi od 32.022 dinara garantovanog najnižeg dohotka i oni treba sada da se raduju što će komšiji biti oduzeta kuća. Prema njenim rečima to je patetika i licemerstvo i pokušaj da se na te ljude utiče u izbornoj kampanji.

Poslanica SRS Nataša Jovanović istakla je da je Dragica Nikolić samo na izgradnji jednog dečjeg parka u Kragujevcu prikazala 600.000 evra, a da taj parkić ne košta više od 50.000 evra.

Radikal Petar Jojić ukazao je da je potrebno ispitati ozbiljnije probleme vezane za Luku Beograd, Nacionalnu štedionicu, Galeniku, C-market, koncesije za auto-put Horgoš-Požega, Veterinarski zavod i slično, jer su te pljačke nanele štetu Srbiji veću od milijardu evra.

Njegov stranački kolega Milorad Mirčić rekao je da država treba da kontroliše svoje funkcionere, ali da je on „protiv toga da se vodi hajka“.

„Ćutali ste kada je neka od koleginica ovde čitala spisak imovine Dragana Đilasa. Otkud joj taj dokument, ko joj je dao, da li je to istina? Da li je to hajka na jednog čoveka koga ja politički ne razumem, ne slažemo se, ali valjda postoje institucije, a ne da neko čita spisak imovine, tačan ili lažan“, rekao je Mirčić.

Svojih 37 amandmana obrazlagali su uglavnom poslanici Srpske radikalne stranke, ali ni poslanici većine ni prisutni ministri Siniša Mali i Zoran Đorđević, nisu im replicirali.

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...