“Srbija 21” izlazi i na lokalne i na parlamentarne izbore

260

Organizacija “Srbija 21” najavila je danas da će osim na lokalne izaći i na parlamentarne izbore.

Na konferenciji za novinare u prostorijama pokreta, bivši funkcioner Socijaldemokratske stranke Marko Đurišić izjavio je da ne žele da budu opozicija, već alternativa na putu ka modernoj, građanskoj, evropskoj, Srbiji gde će ljudi znati i moći da se bore.

Đurišić je istakao da je Srbija 21 u proteklom periodu obavila razgovore u više od 100 gradova i opština širom Srbije sa lokalnim odborima i organizacijama koje okupljaju mlade, manjine i organizacije nevladinog sektora.

„Nedvosmislen zaključak svih ovih razgovora je da je jedini pravi način promene vlasti Aleksandra Vučića i sistema Srpske napredne stranke kroz institucije i na izborima“, rekao je funkcioner.

„Cilj je pravljenje zdravog političkog pokreta koji će smeniti Aleksandra Vučića na predstojećim predsedničkim izborima“, izjavio je Đurišić i dodao da „ima 30 godina političkog iskustva, a ciljevi organizacije će biti bitniji od pojedinaca.“

Na pitanje kako odgovara na komentare da je Srbija 21 u službi Vučića, Đurišić je odgovorio da ga takva nagađanja „posebno vređaju“.

Izvor Danas Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...