Vojvođanski front izlazi na izbore na svim nivoima

268

Predsedništvo i Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine večeras će raspravljati o izlasku na izbore, a kako Danas saznaje u vrhu stranke, biće doneta odluka da LSV učestvuje na narednim izborima na svim nivoima i u okviru Vojvođanskog fronta.

U tom savezu su još i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Alijansa vojvođanskih Rumuna, Zajedno za Vojvodinu i Liberalno-demokratski pokret Vojvodine, piše Danas.

Aktivisti tog fronta su juče ispred Banovine, zgrade u kojoj stoluje Pokrajinska vlada, raširili veliku zastavu Autonomne pokrajine Vojvodine i time obeležili 16 godina tog vojvođanskog znamenja.

Predsednik LSV Nenad Čanak podsetio je da je pre 16 godina Skupština pokrajine usvojila zastavu Vojvodine i od tada je ona znamenje svih građana Vojvodine.

„To je bio samo početak. Nama je sada potrebna kontrola nad našim resursima. Mi hoćemo zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, pravo na imovinu i izvorne prihode, a sve to garantovano ustavom“, naglasio je Čanak.

On je ocenio da je prošli mandat pokrajinskog parlamenta za Vojvodinu manje više bio izgubljen.

„Osim toga da se napravi neka nova zastava Vojvodine, koja je sada bila ‘tradicionalna’, osim toga što je ova zgrada očišćena spolja, a zagađena iznutra, ništa veliko nije urađeno. Ako se pogledaju obećanja od pre četiri godine, vidi se da ništa nije ispunjeno. Sa tim se mora prekinuti. Mislim da je vreme za to da se govori o Vojvodini, da se stvari pomere sa mrtve tačke, mislim da je vreme za Vojvođanski front“, rekao je Čanak.

Predsednik Vojvođanske partije Odžić podsetio je da je pre 16 godina Skupština Vojvodine na inicijativu LSV donela odluku o ustanovljenju zastave i grba Vojvodine, koji se moraju poštovati.

On je kazao da su pre godinu dana dve partije potpisale sporazum o saradnji i time označile početak stvaranja Vojvođanskog fronta, koji je, kako je ocenio, najorganizovaniji i najsnažniji politički savez na nivou Vojvodine.

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...