Preminuo Britanac koji je bio na kruzeru u karantinu kod Jokohame

214

Britanac koji je bio na kruzeru „Dajamond Prinses“ u karantinu kod Jokohame, preminuo je pošto je bio zaražen koronavirusom, saopštilo je japansko ministarstvo zdravlja.

On je prvi Britanac i šesti putnik sa tog broda koji je umro od zaraze novim koronavirusom. Ostalih pet osoba su Japanci. Više od 700 putnika sa tog broda je testirano pozitivno na taj virus.

Radi se o prvom smrtnom slučaju Britanca zaraženog novim koronavirusom. Još pet osoba, sve japanski državljani, koji su bili na brodu, umrlo je od koronavirusa, a više od 700 je testirano pozitivno na taj virus. Na tom brodu je u početku bilo 2.600 putnika i 1.100 članova posade.

Britanski zvaničnici još nisu potvrdili taj smrtni slučaj, navodi BBC.

Desetine britanskih državljana bilo je na kruzeru kada je stavljen u karantin zbog korona virusa 5. februara, pošto je ustanovljeno da je muškarac koji se iskrcao u Hongkongu zaražen tim virusom. Neki Britanci sa broda vraćeni su nazad u Veliku Britaniju posle više od dve nedelje karantina na brodu, ali oni koji su testirani pozitivno na virus ostali su u Japanu na lečenju.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...